Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: تنش آبی در محصولات مختلف بررسی شده برای اینکه کشاورزان بتوانن در لحظه مصارف آبی خود را مدیریت کنند نروم‌افزارهایی در این خصوص طراحی شده که می‌توانند استفاده کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی مرشدی رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ با اشاره به اینکه این بخش از مهرماه سال ۶۷ شروع به کار کرده است گفت: در ۳۱ سال گذشته ۱۱۴ پروژه خاتمه یافته و یا در دست اقدام انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه  فعالیت‌های انجام شده را در دو بخش استانی و ملی می‌توان تقسیم‌بندی کرد گفت: برخی پروژه‌ها و پژوهش‌های چهارمحال و بختیاری  مورد بررسی قرار گرفته و افرادی مرتبط در خود استان اجرای این پروژه‌های ملی را برعهده دارند.

مرشدی با بیان اینکه از موارد مهم مورد بررسی در بخش تحقیقات خاک و آب آلودگی خاک است توضیح داد: وضعیت  آلاینده‌ها چه از نظر عناصر سنگی و چه از نظر کودهای شیمیایی که بار منفی  با خود به همراه دارد بررسی می‌شود.

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: محصولات مختلف در استان باتوجه به کمبود منابع آبی و دوره‌های حساس رشد گیاه و نیاز آبی گیاه بررسی شده که به خوبی این نیاز تامین و بصورت بهینه مصرف شود.

وی با اشاره به بحث تنش آبی افزود: تنش آبی در محصولات مختلف بررسی شده که چه موقع به گیاه اعمال شود تا بتواند خود را با شرایط سازگار کند، به علاوه برای اینکه کشاورزان بتوانن در لحظه مصارف آبی خود را مدیریت کنند نروم‌افزارهایی در این خصوص طراحی شده که می‌توانند استفاده کنند.

مرشدی با اشاره به هوشمندسازی کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین اظهار کرد: استفاده از این موارد در عرصه کشاورزی و باغی منجر به پهنه‌بندی و خاصلخیزی خاک ‌می‌شود چون کشاورز می‌تواند با مراجعه و بررسی خاک زمین خود بهره‌وری خودرا افزایش دهد.

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری پایش و مانیتورینگ کیفیت خاک و محصولات کشاورزی، باغی و‌ حتی جنگلی از مواردی است که بررسی شده و به‌عنوان یک نقشه در دسترس است.

وی تاکید کرد: کنترل کیفیت و پایش کودهای تولیدی و توزیعی چه کودهایی که در استان تولید و چه کودهایی که از خارج استان وارد و توزیع می‌شود بصورت هفتگی مورد بررسی و نمونه‌برداری قرار می‌گیرند.

مرشدی با بیان اینکه تغییر اقلیم از دیگر مواردی است که توسط این بخش بررسی می‌شود، گفت: فعالیت‌های آبی مرتبط به تغییر اقلیم و تاثیراتی که بر محصولات زراعی و باغی خواهد داشت توسط فناوری‌های نوین بررسی می‌شود و حتی قبل از برداشت محصول می‌توان با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای تنش‌ها یا کاستی‌ها را مدیریت و رفع کرد.

رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: پهنه‌بنذی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک در دشت‌های مهم استان توسط تکنیک‌های خاص و مهم، الگوی مناسب کشت در دشت‌های استان، برآورد سطح زیر کشت اراضی استان با ارائه آمارهای دقیق از دیگر مواردی است که توسط این بخش بررسی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبر خوزستان گفت:این خسارت‌ها شامل آبگرفتگی، ریزش خوشه، خمیدگی و خوابیدگی است.

نبی پور افزود:همچنین بر اثر تگرگ موجب شکستگی دانه به برخی محصولات در این مزارع شد. 

وی ادامه داد:میزان خسارت‌ها بین ۱۰ تا ۷۰ درصد می‌باشد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: ۳۹۲ هزار هکتار از مزارع استان زیر پوشش بیمه هستند که شامل ۱۹۴ هزار گندم آبی، ۱۷۲ هزار هکتار گندم دیم و ۲۵ هزار سایر محصولات است.

نبی پور با اشاره آغاز ارزیابی خسارت‌ها گفت: این ارزیابی‌ها به صورت دقیق انجام و خسارت‌ها پرداحت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA 
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات